Fakturowanie, Księgowość, CRM - on-line wfirma.pl

Ogólne forum o biznesie, gospodarce i finansach dla ludzi biznesu - tych doświadczonych i tych początkujących. Masz pytanie? Znasz odpowiedź? Może razem zrobicie biznes, a może po prostu ktoś będzie Ci wdzięczny i kiedyś się zrewanżuje...

Fakturowanie, Księgowość, CRM - on-line wfirma.pl

Postprzez wfirma.pl » Wt 20.04.2010 7:32

Od wielu lat zajmuję się doradztwem w zakresie księgowości, podatków oraz prowadzenia działalności gospodarczej. Stwierdziłem z czasem że większość przedsiębiorców ma takie same lub podobne problemy.
Fakturowanie - ciężko w natłoku wydarzeń codziennej pracy ogarnąć ciągłość numeracji, zwłaszcza jak ktoś wystawia faktury ręcznie lub w excelu. Brakuje często danych klienta, historii kontaktów, wcześniejszych faktur pod ręką, a tanie programy fakturujące nie dają takich informacji.
Księgowość - sprawa banalna, biura rachunkowe w dużych miastach mają niskie ceny i po sprawie. Co zrobić jeżeli się mieszka w małym miasteczku gdzie istnieje jedno ewentualnie dwa biura i podchodzą do klienta z pozycji monopolisty. Ceny są z kosmosu a jakość wykonanych usług pozostawia wiele do życzenia.
Rozwiązałem te i jeszcze inne problemy tworząc serwis dla małych firm. Ciekawy jestem waszej opinii.
wfirma.pl
Obserwator E-Biznesu
Obserwator E-Biznesu

Re: Fakturowanie, Księgowość, CRM - on-line wfirma.pl

Postprzez andynet » Pn 26.04.2010 14:20

wfirma.pl napisał(a):Od wielu lat zajmuję się doradztwem w zakresie księgowości, podatków oraz prowadzenia działalności gospodarczej. Stwierdziłem z czasem że większość przedsiębiorców ma takie same lub podobne problemy.
Fakturowanie - ciężko w natłoku wydarzeń codziennej pracy ogarnąć ciągłość numeracji, zwłaszcza jak ktoś wystawia faktury ręcznie lub w excelu. Brakuje często danych klienta, historii kontaktów, wcześniejszych faktur pod ręką, a tanie programy fakturujące nie dają takich informacji.
Księgowość - sprawa banalna, biura rachunkowe w dużych miastach mają niskie ceny i po sprawie. Co zrobić jeżeli się mieszka w małym miasteczku gdzie istnieje jedno ewentualnie dwa biura i podchodzą do klienta z pozycji monopolisty. Ceny są z kosmosu a jakość wykonanych usług pozostawia wiele do życzenia.
Rozwiązałem te i jeszcze inne problemy tworząc serwis dla małych firm. Ciekawy jestem waszej opinii.

Dostałem kod z biura karier na 12 misieczny pakiet premium i co mam z nim zrobic? gdzie go sie wpisuje?
andynet
Obserwator E-Biznesu
Obserwator E-Biznesu

Postprzez Ewa T. » Wt 04.05.2010 13:57

Do andynet - przeczytaj dokładnie maila, w którym dostałeś kod aktywujący, na pewno przesłali Ci link do strony. A jeżeli dostałeś kod z biura karier, to zalogować możesz się ze strony http://wfirma.pl/program-aktywizacja

Powodzenia :)
Ewa T.
Obserwator E-Biznesu
Obserwator E-Biznesu

Postprzez wfirma.pl » Cz 12.08.2010 12:16

rząd zapowiada liberalizację sposobów przesyłania faktur mailem, podobno wejdzie we wrześniu stosowne rozporządzenie
wfirma.pl
Obserwator E-Biznesu
Obserwator E-Biznesu

Postprzez andynet » Pn 04.10.2010 19:47

no i nici z zapowiedzi
andynet
Obserwator E-Biznesu
Obserwator E-Biznesu

Postprzez OlenkaW » Cz 20.10.2011 9:02

Przecież na wfirma.pl są już od dawna e-faktury, na szczęście :))
OlenkaW
Obserwator E-Biznesu
Obserwator E-Biznesu

Postprzez Infakt » Pn 05.12.2011 23:22

Wiele osób od was przechodzi na produkty naszej firmy.
Cieszy nas to.
Tak samo cieszyłoby nas gdyby obie firmy miały swoich klientów i nikt nikomu ich nie odbierał bo coś lepiej działa.
Dlatego powodzenia w dalszym rozwoju produktu :)
Infakt
Komentator E-Biznesu
Komentator E-Biznesu

Postprzez malinarek70 » Pn 02.01.2012 21:51

W firmie w której pracuje od dłuższego czasu korzystamy z oprogramowania Commerbusiness. Wcześniej testowaliśmy kilka różnych innych aplikacji. Ta zdecydowanie trafiła w nasze potrzeby. Szerzej na:

http://www.commerbusiness.pl
malinarek70
Obserwator E-Biznesu
Obserwator E-Biznesu

Postprzez OlenkaW » Wt 03.01.2012 15:50

Infakt napisał(a):Wiele osób od was przechodzi na produkty naszej firmy.
Cieszy nas to.
Tak samo cieszyłoby nas gdyby obie firmy miały swoich klientów i nikt nikomu ich nie odbierał bo coś lepiej działa.
Dlatego powodzenia w dalszym rozwoju produktu :)

Jak coś lepiej działa to klienci sami to widzą i przechodzą wybierając dla siebie najlepszą opcje, chyba normalne, to ich świadomy wybór, nic tu firmie do tego.
Ja właśnie wcześniej przeszłam na wfirme bo bardziej mi odpowiadała, choć akurat nie od Was..
OlenkaW
Obserwator E-Biznesu
Obserwator E-Biznesu

Postprzez marmoon » Śr 14.03.2012 12:32

Teraz e-faktury to chleb powszedni tak samo jak elektroniczne formularze podatkowe. A taka aplikacja pity 2012 program pomoże wypełnić wniosek i jeszcze wyśle do US przez Internet.
marmoon
Obserwator E-Biznesu
Obserwator E-Biznesu