System do lokalizacji pojazdów

Ogólne forum o biznesie, gospodarce i finansach dla ludzi biznesu - tych doświadczonych i tych początkujących. Masz pytanie? Znasz odpowiedź? Może razem zrobicie biznes, a może po prostu ktoś będzie Ci wdzięczny i kiedyś się zrewanżuje...

System do lokalizacji pojazdów

Postprzez egraczyk » N 04.12.2011 18:50

Od jakiegoś czasu prowadzę wypożyczalnię skuterów. Ostatnio miałam taką sytuację, że klient wypożyczył sprzęt, zostawił dokumenty - wszystko wg umowy, ale niestety sprzęt już do mnie nie wrócił, a spisane dane okazały się fałszywe (mimo, że spisywałam je z dowodu!). Policja już działa, ale niestety trwa do dosyć długo i są nikłe szanse na odzyskanie sprzętu. Zastanawiam się, jak ochronić się w przyszłości przed tego typu zdarzeniami? Może zakup jakiegoś urządzenia co lokalizacji obiektów? Nie chcę wydawać fortuny na profesjonalne systemy monitoringu. Chciałabym, żeby takie urządzenie było w miarę proste w obsłudze i żebym nie musiała ponosić dodatkowych kosztów abonamentu czy też dostępu. Znalazłam takie oto urządzenie http://alfatronik.com.pl/?pages=lok2_wiecej . Korzystał ktoś z tego typu rozwiązań?
egraczyk
Obserwator E-Biznesu
Obserwator E-Biznesu

Re: System do lokalizacji pojazdów

Postprzez Infakt » Cz 08.12.2011 18:08

Z tego nie, wole rozwiązania sprawdzone, nie zaś gadgeciarstwo :)
Infakt
Komentator E-Biznesu
Komentator E-Biznesu

Re: System do lokalizacji pojazdów

Postprzez Marekz12 » Pn 30.04.2012 11:01

Wrzucasz namierzanie gps i w każdej chwili wiesz gdzie jest skuter. W razie przerwania nadawania system informuje o tym i pokazuje ostatnią lokalizację, by szybko móc interweniować
W ładnej kuchni biznesmena powinny być 3 rzeczy: lodówka wypełniona jedzeniem, piękne stylowe meble i... mikrofalówka :D
Marekz12
Obserwator E-Biznesu
Obserwator E-Biznesu