dylemat prawny czy moralny ?

E-biznes nie funkcjonuje w próżni. Ograniczają nas przepisy prawa. Najczęściej jest to prawo polskie, ale ze względu na specyfikę e-biznesu często mamy do czynienia z prawem innych krajów, nie wspominając o Unii Europejskiej.

dylemat prawny czy moralny ?

Postprzez em » Wt 27.07.2004 19:28

na wstepie witam wszystkich - to moj pierwszy post na tym forum, i mam nadzieje ze nie ostatni :oops:

a wiec tresc mojego dylematu brzmi : czy aby prowadzic sklep internetowy i calkiem mozliwe ze cos nie cos w nim sprzedawac :twisted: nalezy miec zarejstrowana dzialalnosc gospodarcza ?
em
Obserwator E-Biznesu
Obserwator E-Biznesu

Postprzez Piotr Łabuz » Śr 04.08.2004 22:41

IMHO sprzedaż w sklepie internetowym nie różni się niczym (w kontekście "dylematu" moralnego i/lub prawnego) od sprzedaży w sklepie tradycyjnym. A skoro tak, to odpowiedź na Twoje pytanie jest prosta.
pozdrawiam
Piotr M. Łabuz
----------------------
www.MarketingPerswazyjny.pl
Piotr Łabuz
Obserwator E-Biznesu
Obserwator E-Biznesu

Postprzez em » Cz 05.08.2004 21:06

no tak troszeczkę się zgasiłem takim pytaniem :oops: - prosze o wybaczenie za zasmiecenie czyms takim - obiecuje nastepnym razem zastanowic sie trzy razy zanim o cos zapytam ewentualnie sam sie wypowiem , w swojej obronie napisze iz jestem kompletnym laikiem jesli o sprawy e-biznsu jak i zwyklego terz chodzi :oops:
em
Obserwator E-Biznesu
Obserwator E-Biznesu