Zakupy w Ameryce

E-biznes nie funkcjonuje w próżni. Ograniczają nas przepisy prawa. Najczęściej jest to prawo polskie, ale ze względu na specyfikę e-biznesu często mamy do czynienia z prawem innych krajów, nie wspominając o Unii Europejskiej.

Zakupy w Ameryce

Postprzez Revist » Śr 05.04.2006 20:07

Witam wszystkich uzytkownikow forum

Zastanawiam sie ostatnimi czasy nad zakupem odtwarzacza pmp wlasnie ze sklepu internetowego z lokalizacja w Ameryce.

Tu podaje adres sklepu:

http://www.bhphotovideo.com/bnh/control ... 895&is=REG

Sprzet jest tanszy w nim o okolo 900 zl niz w Polsce doliczajac koszty przesylki i przelewu bankowego nadal otrzymuje rozsadna cene. Zastanawiam sie jednak czy to wszytkie koszty (zapłata ceny towaru + przesylka + koszt przelewu pieniedzy) i czy po dotarciu do Polski paczka nie zostanie np opodatkowana (nalozeniem na niej VAT) czy nie poniose innych dodatkowych kosztow?

Prosze o pomoc.

PS: Jestem laikiem odnosnie zakupow przez internet.
Revist
Obserwator E-Biznesu
Obserwator E-Biznesu

Postprzez junior-jun » Śr 05.04.2006 23:57

Witaj! Z tego co się orientuje przy większych ilościach jak sprowadzasz mogą Ci wlepić cło. Ja robiłem już zakupy za granicą nie ruszając się z domu za kwoty ok 200-400 zł. Po kosztach wysyłki itp. innych nie było. Pozostawało tylko czekać na przesyłkę.
Pozdrawiam!
junior-jun
Obserwator E-Biznesu
Obserwator E-Biznesu

Postprzez Revist » Wt 11.04.2006 0:47

a jak to wyA jak to wyglada na ebayu?
Slyszalem cos o tmy ze Amerykanie maja 15% podatek o ktorym wszyscy wiedza :P i dlatego nie jest podawany na stronach internetowych...
Na wspomnianej witrynie sa chyba calkowite ceny...
Revist
Obserwator E-Biznesu
Obserwator E-Biznesu