Bartosz Z. napisał(a):Mam pytanie, czy próbował ktoś z Was (zapewne tak) rejestrować w Google np. angielską wersję jakiejś polskiej strony, oczywiście po słowach kluczowych w języku angielskim i z jakim skutkiem to się odbyło ?
Bartosz Z. napisał(a):I jak najlepiej to zrobić, czy po prostu umieścić stronę obcojęzyczną w nowym katalogu na tej samej domenie czyli np. pod domena www.xy.pl jest strona polska a pod adresem www.xy.pl/english umieszczam wersję angielską i rejestruję ja ponownie w Google.
Czy też lepiej zarejestrować calkiem osobną domenę np. www.xy.com, uruchomić dla niej nowy serwer i tam posadzić stronę w języku angielskim a potem próbować wrzucić ją w Google ?
Bartosz Z. napisał(a):P. S.
Chciałbym podziekować Maciejowi Gałeckiemu za rady odnośnie rejestracji strony www.armar.pl, rzeczywiście Google nałożyło filtr na tę domenę z powodu innej domeny, którą wyrzuciłem z Google całkiem i już strona o adresie www.armar.pl wyszukuje sie o wiele lepiej

Bartosz Z. napisał(a):Chciałbym poruszyć temat być może dla niektórych dosyć błahy, ale dla mnie nadal tajemniczy, chodzi o rejestrację obcojęzycznych wersji danej strony www.
[...]

Irek Pol napisał(a):Coś mi się jarzy, że przy budowaniu pozycji strony w google robot bierze pod uwagę język strony linującej i linkowanej i najlepiej, żeby oba były takie same. To pewnie zabezpieczenie przed próbą budowy pozycji przez dodanie to 1000 Chińskich wyszukiwarek.

Powrót do Promocja w wyszukiwarkach i katalogach
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość