promocja w serwisach społecznościowych

Bez wątpienia wyszukiwarki i katalogi są <b>najczęściej odwiedzanymi miejscami</b> w Sieci. Promocja w nich może być mało kosztowna, a efekty - podobno - znakomite. <b>Ile w tym prawdy, a ile legendy?</b>

promocja w serwisach społecznościowych

Postprzez maciek » Pn 24.09.2007 19:20

Na przykładzie http://www.szpaner.pl

Serwis ma juz 300 userów. Każdy z nich może dodac własnego linka na stronie. Portal osiągnął już PR = 4 dzięki czemu ich strony są także korzystnie pozycjonowane!
maciek
Komentator E-Biznesu
Komentator E-Biznesu

Postprzez BartłomiejJ » Cz 04.10.2007 8:49

Może ale czy zechce? Teoria zawsze wygląda ładnie, co nie zmienia faktu, że linkowanie - ze storn z których warto, na pewno pomoże.

Acz - nie samym linkowaniem człowiek żyje - pozycjonowanie to troszkę bardziej ambitne działanie. Polecam łączyc różne techniki wykorzystania wyszukiwarek - liczy się efekt końcowy.

Pozdrowienia
Bartłomiej Juszczyk

trochę inna Agencja Interaktywna
Hosting, domeny dla biznesu
BartłomiejJ
Komentator E-Biznesu
Komentator E-Biznesu

Postprzez tomaszrr » Pt 07.12.2007 23:04

Generalnie, ja sam jestem pod wielkim wrażeniem serwsów spłecznościowych.
Zacząłem się im bardziej przyglądać jak opanowała mnie mania Naszej Klasy.

Myślę że jakaś tam forma promocji to będzie.

Ostatnio zauważyłem, że do mojej strony trafiają ludzie z forum Grona - może nie była to jakaś szałowa ilość (20 w miesiącu) ale zawsze coś - może ktoś zagości na dłużej. :)
tomaszrr
Obserwator E-Biznesu
Obserwator E-Biznesu

Postprzez maareekk » Pt 04.01.2008 11:17

serwisy społecznościowe zdecydowanie tak - to możliwość nawiązania kontaktów biznesowych, odświeżenie znajomości z dawnych lat, sposób na szukanie pracy jak i pracowników i wiele wiele innych korzyści. Ale... nie dajmy się zwariować. Co krok powstają nowe społecznościówki, a czy my naprawdę musimy mieć swój profil na wszystkich ?
maareekk
Obserwator E-Biznesu
Obserwator E-Biznesu

Postprzez BartłomiejJ » Pn 06.10.2008 22:51

Być może również jako wsparcie dla pozycjonowania, czy też budowania popularności witryny.

Pamiętać jednak należy że dla pozycji w Google realnie sama spolecznośćnie wystarczy.

Miłej nocy.
Bartłomiej Juszczyk

trochę inna Agencja Interaktywna
Hosting, domeny dla biznesu
BartłomiejJ
Komentator E-Biznesu
Komentator E-Biznesu