Staram się pomagać w pozycjonowaniu strony InfoChopin.pl i chciałem Was prosić o uwagi, rady itp.
Strona ma dwie wersje :
1. polską pod adresem InfoChopin.pl
2. angielską pod adresem InfoChopin.com co przekierowuje do www.infochopin.pl/en/
Oczywiście są tam słowa kluczowe (i to sporo), jest tytuł strony, jest opis, są alty ze słowami kluczowymi.
Poza tym każda podstrona ma tytuł (<title>) taki jak tytuł artykułu np.:
<title>Wydarzenia - Uroczysty koncert z okazji rocznicy urodzin Fryderyka Chopina</title>
Adresy (URLe) mają kolejne człony oddzielone "/" a nie jakimiś innymi znakami ("?") bo gdzieś wyczytałem, że tak jest lepiej.
Strona została zgłoszona do polskich katalogów i wyszukiwarek, a także do Google i Yahoo.
Interesuje nas najbardziej pozycja po wpisaniu słowa "chopin". Jak do tej pory ma dobre drugie miejsce na WP (Polskie WWW) i Interii (w katalogu polskim). W Onecie było drugie miejsce, ale coś zmieniliśmy i teraz w ogóle nie widać.
W Yahoo został dodany w katalogu w kategorii "Romantic Composers > Frederic Chopin" na ostatnim miejscu, bo jest nowym wpisem. W wyszukiwarce Yahoo go nie widać, przynajmniej na pierwszych kilku stronach. Po wpisaniu w wyszukiwarce "infochopin" i kliknięciu "More pages from this site" widać, że jest zaindeksowane 501 dokumentów z tego serwisu, ale wszytkie mają opisy wzięte ze środka treści pola Description.
W Google też nie ma wyniku w pierwszej 100, zgłosiłem stronę do katalogu - może to pomoże. Jak się wpisze "infochopin" to pojawia się na pierwszym miejscu z dziwacznym opisem tak jakby wziętym ze środka treści pola Description.
Jakieś uwagi, sugestie? W imieniu Fryderyka z góry dziękuję.