co na prezent dla pracowników?

Forum dla właścicieli firm. Jak sprawnie prowadzić biznes? Jak zwiększyć zyski, redukować koszty, optymalizować podatki, więcej sprzedawać, budować zespół, organizować sprzedaż i marketing, wykorzystywać ulgi, dotacje i refundacje?

co na prezent dla pracowników?

Postprzez Biedron » Pn 16.11.2009 12:32

pytanie do pracodawców i szefów HR - jakie są Wasze pomysły na świąteczne prezenty dla pracowników? Czy macie coś ciekawego poza premiami pieniężnymi? Ostatnio zapoznałem się z ofertą firmy TravelPass i jestem skłonny obdarować pracowników bonami "SPA & Travel". Bon to określona wartość pieniężna, którą pracownik może wykorzystać w dowolnym terminie w jednym z hoteli w Polsce. Po wstępnym rozeznaniu sądzę, że taki sposób premiowania pracy jest atrakcyjny dla pracowników. A co Wy o tym sądzicie? Macie inne sposoby?
Biedron
Obserwator E-Biznesu
Obserwator E-Biznesu

Re: co na prezent dla pracowników?

Postprzez radek12 » Wt 04.01.2011 22:46

Chyba najstarszy sposób czyli paczki dla dzieci pracowników i ich samych zawsze miłe upominki, metoda chyba jeszcze PRL-owska ( ale przynajmniej to im się udało ;) ) na pewno tańsza od spa czy wycieczek. Polecam sprawdzony sposób.
http://www.leadership-center.pl/
Simperience – Symulowana sytuacja, realne doświadczenia
radek12
Komentator E-Biznesu
Komentator E-Biznesu

Postprzez dzikiwiesiek » Śr 05.01.2011 15:43

są też tak zwane karty przedpłacone na której znajduję się kasa i pracownik po otrzymaniu ich może nimi płacić.

Obserwator E-Biznesu

Postprzez patrick » Wt 11.10.2011 23:58

Hmmm czy ja wiem, swoja drogą taka jakby karta podarunkowa to fajny prezent, mój szew podarował nam oprócz bonow kazdemu indywidualna pieczatką, w fajnym kształcie i logo moim zdaniem spoko jk na dodatek dla ,,biurowców" wydaje mi sie, ze tutaj je zamawiał http://www.amb.net.pl/sample_color.php
patrick
Komentator E-Biznesu
Komentator E-Biznesu

Postprzez Infakt » Pn 05.12.2011 23:26

Pracownicy mający dzieci zawsze mile odbierają paczki dla dzieci.
Osoby samotne dobra które trudno kupić w Polsce.
Kiedyś dostałem od szefowej wieczne pióro nie do kupienia wtedy w Polsce.
Choć kosztowało mniej niż w Polsce byłem dumny jak paw z zagranicznej marki :)

Wszyscy cenią bony podarunkowe.

Najważniejsze jest nie to za ile, ale by nie było to coś co można kupić w sklepie za rogiem.
Jeśli firma się postara – zrobi to wrażenie na pracowniku.
Infakt
Komentator E-Biznesu
Komentator E-Biznesu

Postprzez radumowicz » Pt 16.12.2011 15:42

Ludzie tez lubią dostawać bony podarunkowe, które można wykorzystać wg uznania. Ostatnio w sondażu większość Polaków wypowiedziała się za tego typu rozwiązaniem.
radumowicz
Obserwator E-Biznesu
Obserwator E-Biznesu

Postprzez mrus » So 17.12.2011 16:51

A może teraz, gdy tak popularne stały się produkty ekologiczne, paczki składające się z takich właśnie artykułów. Osobiście ten pomysł mi się podoba, a Wy co o tym myślicie?
mrus
Obserwator E-Biznesu
Obserwator E-Biznesu

Postprzez issak » Śr 21.12.2011 0:18

Najlepszym prezentem będzie pewnie podwyżka ;)

Zawsze warto jednak jakieś bony na żywność dać przed świętami. Z pewnością będą zadowoleni.
issak
Obserwator E-Biznesu
Obserwator E-Biznesu

Postprzez mrus » Śr 21.12.2011 1:23

podwyżki zawsze!:) a ten pomysł z eko paczkami, podoba mi się też dlatego, ponieważ promuje naturalny styl bycia, a ostatnio staram się tak właśnie żyć:) jeśli ktoś chce się dowiedzieć więcej o ekologicznych paczkach i nie ma jeszcze prezentu dla pracowników, niech odwoła się do prezenty.natoobe.pl.
mrus
Obserwator E-Biznesu
Obserwator E-Biznesu

Postprzez DianaM » Cz 22.12.2011 9:25

Najlepszym prezentem dla pracowników jest motywująca publikacja, która przyczyni się do ich rozwoju i rozbudzi w nich aspiracje do wyznaczania sobie kolejnych celów.
DianaM
Komentator E-Biznesu
Komentator E-Biznesu

Postprzez Marekz12 » Pn 30.04.2012 11:13

Ja też bym był za podwyżką :D Tylko radość jest chwilowa, później czeka się do następnej podwyżki :D
W ładnej kuchni biznesmena powinny być 3 rzeczy: lodówka wypełniona jedzeniem, piękne stylowe meble i... mikrofalówka :D
Marekz12
Obserwator E-Biznesu
Obserwator E-Biznesu

Postprzez Mariusz1989 » Wt 29.05.2012 10:27

Najlepszym prezentem dla pracowników będą oczywiście bony i premie pieniężne. Zajmuje się wyposażenie sklepów manekiny i pracownicy którzy pracują w mojej firmie najchętniej dostaliby pieniądze jako prezent :)
Mariusz1989
Obserwator E-Biznesu
Obserwator E-Biznesu