Sztuka Uwodzenia

<b>Dla kogo pracuje PRowiec?</b> Czy jego celem jest tworzenie informacji prasowych i prowadzenie działań, które zadowolą Jego Wysokość Prezesa i Zarząd, ale nie będą strawne dla nikogo innego? Czy może jego celem jest uczciwe pokazywanie silnych stron firmy i jej oferty oraz reagowanie na sytuacje kryzysowe? PRowcowi płaci Zarząd i Prezes, więc czy można od niego <b>oczekiwać obiektywizmu</b>?

Sztuka Uwodzenia

Postprzez rekin78 » Pt 28.10.2005 12:17

Witajcie,

Od pewnego czasu nurtuje mnie pewna sprawa... Wiadomo, że jest w Polsce wiele szkół nauczających technik NLP oraz strategii perswazji w biznesie. Mnie to osobiście nie razi. Ale czy treningi mające na celu nauczyć mężczyzn, aby skutecznie uwodzili kobiety nie są już drobną przesadą?

Pytanie do kobiet:

Co powiedziałaby Pani swojemu partnerowi, gdyby po kilku romantycznych spotkaniach dowiedziała się, że padła ofiarą skutecznych zabiegów NLP z jego strony, dzięki którym dzisiaj jesteście parą?

Pozdrawiam,
rekin78
Obserwator E-Biznesu
Obserwator E-Biznesu

Postprzez Lukasz Milewski » So 29.10.2005 7:49

Nie naleze do kobiet ale odpowiemw imieniu swoim jako faceta.

Kazda strategia jest dobra jezeli działa? Pytanie czy jest to moralne i etyczne? Kazdy czlowiek ma swoj system wartosci i tutaj stoi przed wyborem cz brnac w iluzje "pseudo milosci" i zabawy czy stawiac na cos znacznie wiecej ?
www.mpeducation.pl - Mowa Ciala nie tylko dla wybranych.
Lukasz Milewski
Obserwator E-Biznesu
Obserwator E-Biznesu

Postprzez F93 » Wt 02.10.2007 8:58

myślę, że takie strategie funkcjonują skutecznie od stuleci! tyle, że teraz zdobyły nową etykietkę, nic więcej.

a na wojnie i w miłości... ;)
F93
Obserwator E-Biznesu
Obserwator E-Biznesu

Postprzez BartłomiejJ » Cz 04.10.2007 8:47

A po transakcji sprzedaży, handlowiec mówiący "ale Pana urobiłem, zastosowałem to, to i to" ? Jakie pytanie taka odpowiedź, abstrahując od tychże fantastycznych technik uczacych raczej zwykłych ludzkich odruchów.

Pozdrowienia
Bartłomiej Juszczyk

trochę inna Agencja Interaktywna
Hosting, domeny dla biznesu
BartłomiejJ
Komentator E-Biznesu
Komentator E-Biznesu

Postprzez Judym » Wt 09.10.2007 6:57

NLP jak i wiele technik sluzyc ma polepszeniu relacji z ludzmi, mitologizacja NLP i proba stwierdzania, ze to jak sie odnosze do innych jest wyrazem mej autentycznosci, to dopiero rzecz, ktorą powinienes przerobiic z zona, :) wedlug mnie
Judym
Obserwator E-Biznesu
Obserwator E-Biznesu

Postprzez anusia-wawa » Cz 08.05.2008 21:35

powyżej padły słowa "każda strategia jest dobra" zgadzam sie z tym, jeżeli daje efekty:),generalnie to zależy od człowieka i jego toku myślenia.
anusia-wawa
Obserwator E-Biznesu
Obserwator E-Biznesu

Postprzez faran » So 23.08.2008 13:50

Myśle, że może mieć to sens... To coś w stylu jak by uczyć kobiete rodzić ;).

-------------------------
haker - łamanie haseł - the best site
faran
Komentator E-Biznesu
Komentator E-Biznesu

Re: Sztuka Uwodzenia

Postprzez kingakl » Wt 09.08.2011 8:10

rekin78 napisał(a):Pytanie do kobiet:

Co powiedziałaby Pani swojemu partnerowi, gdyby po kilku romantycznych spotkaniach dowiedziała się, że padła ofiarą skutecznych zabiegów NLP z jego strony, dzięki którym dzisiaj jesteście parą?

Jeżeli byłabym z nim szczęśliwa to podziękowałabym mu, że dzięki takim umiejętnościom udało mu się zrobić na mnie wrażenie i zapytałabym, czy nadal stosuje NLP. Jeśli powiedziałby, że tak, to miałby wtedy problem ;)
kingakl
Komentator E-Biznesu
Komentator E-Biznesu

Powrót do Public Relations