Firma szkoleniowa wIT

Jakie projekty z branży TMT (nowe technologie, nowe media, telekomunikacja) mają szansę na pozyskanie kapitału? Odpowiadają eksperci finansowania przez Venture Capital.

Firma szkoleniowa wIT

Postprzez Magik » Pn 27.10.2003 17:20

Witajcie

Ostatnio przybywalem zagranica i na tym o wiele bardziej rozwinietym od nas rynku zauwazylem, pewien kurs ktorego w Polsce wogole nie ma.

Rozgladalem sie po rynku w Polsce i znalazlem kilka sporych firm szkoleniowych, ktore maja podobne kursy, ale bez certyfikatow

Myslalem o tym ze jesli sam sprobuje to "rozkrecic" to te firmy mnie po prostu "zjedza", wiec jedna z opcji jest zainteresowanie jeden z tych
firm powiedzmy ABC i polaczenie z ich szkoleniami i stworzenie nowej instytucji wydzielonej z ich oferty+moje szkolenie (i wszystko opatrzyc
haslem GRUPA ABC tak jak,np: Skoda =GRUPA Volkswagen)

Inna opcja to skorzystanie z dosw. Venture Capitals i zbudowanie wraz nimi firmy od podstaw (oparcie know-how w VC o ktore mi tu chodzi)

Czy VC ,np: MCI, inwestuja w takie projekty tzn.edukacji, szkolen IT
Czy opcjonalnie moglyby brac udzial w negocjacjach miedzy mna a taka firma ABC

Pytam dlatego iz mam wrazenie po przestudiowaniu stron np: MCI ze tego rodzaju przedsiewziecie nie cechuje wysoka stopa zwrotu jak np: modne teraz tech mobilne....
Jaka jest strategia budowania portfela w takich instytucjach ?

Piekne dzieki
Magik
Obserwator E-Biznesu
Obserwator E-Biznesu

Postprzez Maciej_F » Pt 29.05.2009 13:54

Zapraszam do odwiedzenia profesjonalnego forum o szkoleniach:

www.forum-szkolenia.pl

a na szkolenia do ... Szkolenia
Maciej_F
Obserwator E-Biznesu
Obserwator E-Biznesu